AMBASADOR RUSKE FEDERACIJE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Nj.E. Aleksandra Bocan-Harčenka u Gradskoj kući.

Gradonačelnik je zahvalio ambasadoru na svim aktivnostima koje Ruska Federacija čini na polju smanjenja posledica pandemije, a posebno na pomoći u vidu vakcina, koje doprinose da se proces imunizacije stanovništva u našoj zemlji nesmetano odvija.

Dvojica sagovornika su izrazila zadovoljstvo napretkom saradnje dve zemlje na svim poljima, od ekonomije do kulture, konstatujući da prijateljstvo dva naroda nikada nije bilo snažnije, a da se ta čvrsta spona odražava i na lokalni nivo, odnosno da benefite imaju i lokalne samouprave.

Oni su u tom pogledu razgovarali i o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u Novom Sadu, a osvrnuli su se i na titulu koju će Novi Sad poneti naredne godine kao centar evropske kulture i sa tim u vezi, na intenziviranje kulturne saradnje Novog Sada sa ruskim gradovima.

Na sastanku je izražena spremnost predstavnika Grada i Ambasade da svojim radom i zalaganjem doprinesu nastavku jačanja saradnje Srbije i Rusije, posebno imajući u vidu tradicionalno dobre prijateljske odnose i duboke istorijske, kulturne, jezičke i verske bliskosti dva naroda.