PREDSTAVNICI EVROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ POSETILI GRADSKU KUĆU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Žužanu Hargitai, koja naredne nedelje prelazi na novu dužnost, i to na funkciju direktorke EBRD za Centralnu Aziju. Tom prilikom, u prvu zvaničnu posetu Novom Sadu, došao je i novi direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli.

Gradonačelnik Miloš Vučević se zahvalio direktorki Žužani Hargitai za sve aktivnosti i trud koji je ulagala u saradnju sa Gradom Novim Sadom u prethodne tri godine, kao i na iskrenom prijateljstvu i velikoj energiji koju je unosila u sve zajedničke zadatke, poželevši joj sreću u novim radnim poduhvatima.

On je izrazio nadu da će odlična saradnja sa tom institucijom biti nastavljena i u budućnosti i poželeo uspeh u radu novom direktoru EBRD za Zapadni Balkan Mateu Kolanđeliju, čestitavši mu stupanje na dužnost.

Oni su razgovarali o dosadašnjoj saradnji EBRD sa organima i institucijama u Republici Srbiji koja je bila plodotvorna na svim poljima i uspešna – ne samo na nacionalnom, već i na lokalnom nivou, s obzirom na to da je konkretno u Novom Sadu, kao lokalnoj samoupravi, realizovao mnogo projekata putem sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predstavnici EBRD-a su se saglasili da će sve planirane aktivnosti vezane za Novi Sad biti realizovane po predviđenom protokolu i dinamici, i da će novo rukovodstvo shodno dosadašnjoj dobroj praksi nastaviti realizaciju svih projekata.