Vučević na 24. međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Ruskoj Federaciji gde prisustvuje 24. međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu od 2. do 5. juna. Tokom trajanja foruma, Vučević je održao više sastanaka, a danas je prisustvovao i plenarnoj sednici na kojoj je govorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

“Evidentno se uspinjemo u istorijskoj vertikali dobrih odnosa koje kao zemlja negujemo sa Rusijom, a eklatantan primer za to su odličan prijem i atmosfera u kojima su se sve delegacije iz Srbije nalazile tokom boravka u Sankt Peterburgu. Takođe, tome pridružujem i vrlo korisne radne sastanke čiji će se efekti videti u budućnosti.

Forum koji je obrađivao ekonomske teme na globalnom nivou je doprineo da mnoštvo novih znanja donesemo u našu zemlju, i da neka nova poznanstva pretvorimo u plodotvorne buduće aktivnosti u našem gradu. Prisustvujući govoru predsednika Putina, koji je pohvalio reakciju svoje zemlje na pandemiju izazvanu virusom Kovid-19, smelo mogu da napravim paralelu i da kažem da smo i mi u Srbiji bili na visini zadatka, koji nam je ova pošast nametnula i da smo, prvenstveno zahvaljujući predsedniku Vučiću, a potom i odgovornosti građana, uspeli maksimalno da očuvamo zdravlje ljudi i ekonomiju.

U regionu smo konstantno prednjačili na polju imunizacije stanovništva, a to je bilo moguće zahvaljujući nabavkama vakcina iz više izvora, čime nam je omogućena normalizacija života i privrednih aktivnosti. Jedan od pokazatelja da se svet sve efikasnije bori protiv pandemije, jeste i održavanje ovog Foruma, koji nije organizovan onlajn.

Želim da tako i ostane, da se sve više pristupa normalizaciji aktivnosti, kako na lokalnom nivou, tako i na polju međunarodnih aktivnosti. Sa Foruma nosimo generalnu poruku da je danas više nego ikad potrebno krenuti u intenzivan oporavak ekonomije i privrede i jačati sve vidove saradnje”, rekao je Vučević koji je na Forumu obišao i štand Nižnjeg Novgoroda, grada pobratima Novog Sada, kao i izlagački prostor ruske kompanije “Gazprom Neft” čije je sedište poslovanja u Srbiji upravo u Novom Sadu.