NOVOSADSKI SREDNjOŠKOLCI UČESTVOVALI NA TRIBINI O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i predsednica udruženja „Budimo bezbedni“ i TV lice Dea Đurđević govorile su, na drugoj po redu tribini o bezbednosti u saobraćaju koja je  održana danas, u Gimnaziji „Laza Kostić“. Na tribini koju organizuje udruženje „Budimo bezbedni“, sa ciljem da ukaže na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa učestvovali su učenici novosadskih srednjih stručnih škola.

– Ovom prilikom želim da se zahvalim Dei Đurđević što je opet u Novom Sadu i što će srednjoškolcima govoriti na temu bezbednosti u saobraćaju. Mislim da je njeno iskustvo važna opomena za sve učesnike u saobraćaju, a pre svega za učenike završnih razreda srednjih škola od kojih će mnogi uskoro polagati vozački ispit. Sigurna sam da će slušati sa velikom pažnjom i da će razumeti koliko je bitan svaki sekund u saobraćaju i koliko sekund nepažnje može da nas košta – izjavila je Dina Vučinić i dodala – Pored toga što ulaže u obrazovanje i intenzivno proširuje kapacite škola i vrtića Grad će nastaviti da ulaže i u prevenciju i edukaciju čiji je cilj bezbednost dece u Novom Sadu.

Dea Đurđević koja je preživela tešku saobraćajnu nezgodu i koja prenoseći lično iskustvo na tribinama koje organizuje želi da ukaže na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju istakla je da mladi širom Srbije dobro reaguju i postavljaju odlična pitanja.

– Oni su najbolji deo društva i drago mi je kada vidim da im na ovaj način pomažemo da razviju bezbednosnu kulturu i svest o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Ja sam imala sreće, preživela sam, ali sam shvatila da je bolje izgubiti vreme u saobraćaju, nego život u sekundi i sada to iskustvo želim i njima da prenesem  – istakla je Dea Đurđević.