VUČEVIĆ u obilasku i novim projektima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević , potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su poljoprivredna gazdinstva u Кaću i Futogu, a domaćin Branko Lakić iz Кaća, koji se bavi bavi uzgojem jabuka na 4 jutra zemlje, zahvalio je Ministarstvu i Sekretarijatu na podršci.

“Grad je operativno zadužen da se bavi zakupom poljoprivrednog zemljišta kako diktira Ministarstvo i to je veoma bitna tema za poljoprivredu”, rekao je Vučević.

Vučević je istakao da će uskoro prezentovati jedan lep projekat za pčelare u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom koji će biti povezan i sa zaštitom životne sredine.

“Namera nam je da se podignu pašnjaci za pčele, a time bi doprineli i zelenom fondu na obodima grada, pa tako i uticali na kvalitet vazduha. Verujem u politiku kada ministri nisu u kabinetima nego se na terenu sastaju sa građanima, jer su sve teme o kojima se mora razgovarati osetljive i mora se dobro balansirati”, rekao je Vučević.