Zbog radova na unapređenju sistema vodosnabdevanja mogući prekidi u ponedeljak

Ugradnja novog šahta na jednu od ulaznih cevi u Fabrici vode, postavljene prilikom izgradnje aeratora 1980.godine, počinje u ponedeljak, 14. juna, saopštavaju JKP “Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad.

Vremenom, usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi talože se naslage što smanjuje njihov prečnik, te dovodi do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije.

Nakon 41 godine, ovi radovi su neophodni i predstavljaju najbolje rešenje za buduće redovno održavanje postojećeg sistema vodovoda.

Ova investicija će omogućiti tehnički jednostavnije i vremenski kraće ispiranje dovodnika sirove vode, kao i veći protok u pogon za preradu.

Tokom izvođenja ovih radova očekuje se slabiji pritisak i moguć nestanak vode u distributivnom sistemu.

S obzirom, da će se ka korisnicima isporučivati 850 litara umesto 1.250 litara u sekundi, zbog zatvaranja jednog dovodnika, pad u sistemu vodosnabdevanja moguć je od ponedeljka do četvrtka, odnosno od 14. do 17. juna.

Radovi će se odvijati bez prekida, kako bi se završili u što kraćem roku.

Ugradnja šahta na dovodniku ključna je za sigurnije vodosnabdevanje sa izvorišta i deo je pripreme za kvalitetnu i stabilnu sezonu vodosnabdevanja.

Ovi poslovi su deo planskog unapređenja i redovnog servisiranja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje:

– stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže,

– veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i

– visok nivo kvaliteta vode.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad apeluju na korisnike za razumevanje i strpljenje, kao i za racionalnu potrošnju značajno smanjene količine prerađene vode.