AMBASADORKA NR KINE POSETILA NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se se ambasadorkom NR Kine u Srbiji  Nj. E. Čen Bo u Gradskoj kući. Tom prilikom oni su izrazili veliko zadovoljstvo zbog tradicionalno dobre saradnje i povezivanja dva naroda.

Razgovarali su o važnosti realizacije velikih infrastrukturnih projekata koji doprinose menjanju ekonomske slike i opštem napretku. Gradonačelnik je istakao značaj projekata  izgradnje Fruškogorskog koridora i četvrtog mosta u produžetku Bulevara Evropa, koji će biti relizovani u saradnji sa kineskim partnerima. Kultura, obrazovanje i sport takođe su ocenjeni kao veoma bitne oblasti. Gradonačelnik i ambasadorka rekli su da očekuju poboljšanje prilika kada je reč o pandemiji, pa time i normalizaciju aktivnosti, između ostalog, u pomenutim oblastima društvenog života.

Vučević se zahvalio na velikoj podršci kineskog naroda Srbiji u suočavanju sa izazovom koji je pred čitavim svetom i naglasio da solidarnost i zajedništvo jedino mogu da proizvedu promene na bolje.

Zvaničnici su razgovarali i o sve većem ekonomskom potencijalu turizma i doprinosu kulture na tom polju. Oni su se složili da će nastaviti sa realizacijom važnih projekata u vitalnim oblastima, prevashodno na polju infrastrukture, ali i da neće biti znemareni dugogodišnja kulturna razmena i dalje učvršćivanje veza u oblastima obrazovanja i nauke.