U nedelju “Novosadski frtalj maraton“

Manifestacija “Novosadski frtalj maraton“ održaće se u nedelju, 20. juna sa početkom u 9,00 časova, sa startom u Ulici Miloša Bajića kod Doma vojske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, održane povodom predstojećeg maratona u Novom Sadu.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada mSc Jelena Marinković Radomirović je istakla da “Novosadski frtalj maraton” ima međunarodni karakter i poseban značaj za Grad Novi Sad.

“Nalazi se u kalendaru atletskih manifestacija Atletskog saveza Srbije, ali je i veoma privlačan za sve koji se rekreativno bave sportom, promovišu zdrav život i neguju sportski duh”, rekla je Marinković Radomirović.

“Ipak, najvažnije od svega jeste činjenica da smo, nakon više od godinu dana, tokom kojih smo zbog pandemije morali da se pridržavamo epidemioloških mera, zahvaljujući merama i vakcinaciji, uspeli da se virusne aktivnosti svedu na veoma nizak nivo, što nam je otvorilo mogućnosti organizovanja jednog ovakvog sportsko-rekreativnog događaja”, naglasila je predsednica Skupštine Grada.

Na kraju svog obraćanja ona je uputila poziv svim Novosađankama i Novosađanima da dođu u nedelju na kej, kod Doma vojske, gde je start trke, da se nakon više od godinu dana osvežimo i družimo kroz jedan sportski događaj i da uživamo u rekreaciji i zdravom životu, a vozačima je poručila da imaju razumevanja što će pojedine saobraćajnice biti zatvorene za saobraćaj tokom održavanja trke.

Organizator Novosadskog frtalj maratona Milan Dolga je dao nekoliko informacija o samoj trci i rekao da će se trka odvijati ulicama Grada Novog Sada na dužini od 10,5 km od starta, ulicama Miloša Bajića kod Doma vojske, zatim Beogradski kej, Kej žrtava racije i Bulevar Cara Lazara od reke Dunav do razdelnog ostrva (pre semafora sa Ulicom Stražilovska), a da se poslednji takmičari očekuju do 11,00 časova.