OTVORENA MEĐUNARODNA UMETNIČKA KOLONIJA „PANONSKI BISERI 2021“

Savez književnika u otadžbini i rasejanju S K O R organizuje Međunarodnu umetničku koloniju „Panonski biseri 2021“ u periodu od 18. do 20. juna 2021. godine. Svečanom otvaranju manifestacije u Kulturnom centru Novog Sada prisustvovao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Kako su rekli organizoatori, Kolonija podrazumeva bogat i raznolik program kao i svake godine.  U Kulturnom centru Novog Sada biće organizovani promocija autorskih dela članova SKOR-a, kao i predstavljanje ovogodišnjeg zbornika posvećenog P.P.Njegošu – „Luča mikrokozma“. Poslednji dan rezervisan je za kulturno-zabavni program u okviru manastira „Savinac“ i etno domaćinstva  „Savić“ u Starim Ledincima.

– Književnost, pozorište i muzika, to su sve forme koje krase prepoznatljivu umetničku koloniju „Panonski biseri 2021“. Akcenat su ovoga puta stavili na delo neprolazne vrednosti istinskog velikana Petra Petrovića Njegoša, iz kojeg uvek možemo ponovo učiti. Međutim, zastupljeni su i literatura za decu, kao i poezija. Grad će nastaviti da podržava programe koji predstavljaju autentičnst pojedinačnih kultura, neguju nasleđe, kulturnu baštinu i prave vrednosti – istakao je Dalibor Rožić.

Kao i prethodne dve godine, ova međunarodna kulturno-umetnička manifestacija organizuje se uz podršku Gradske uprave za kulturu. Manifestacija je otvorenog tipa, što znači da svi zainteresovani građani mogu prisustvovati, pri čemu će se voditi računa o epidemiološkim merama koje su na snazi.