Potrošnja pijaće vode drastično povećana, novosadski vodovod poziva na racionalnu potrošnju

Merni instrumenti u Fabrici vode ponovo registruju povećanu potrošnju pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja, saopštilo je novosadsko JKP Vodovod i kanalizacija.

Tokom prethodnih dana, parametri za ovaj period godine bili su relativno uobičajeni, ali potrošnja je sinoć i danas naglo skočila, navodi se u saopštenju.

Iz Vodovoda upouoravaju, da će to preduzeće, s obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom celog dana, ukoliko se ovakav trend potrošnje nastavi, možda biti primorano, da u skorijem periodu iznova primeni restriktivne mere.

“Do sada je restrikcija trajala samo jednu noć prošle sedmice, što je rezultiralo stabilno vodosnabdevanje svih ovih sedam dana”, podsećaju iz Vodovoda.

“Stoga, još jednom upućujemo apel sugrađanima, pogotovo korisnicima koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju i podsećamo da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje”, piše u saopštenju JKP Vodovod i kanalizacija.

To preduzeće naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.