OBNOVA NASELJA ZA 500 MILIONA: U Budisavi ostvarene značajne investicije, ali ulaganja se nastavljaju

Proteklih devet godina u Budisavi uspešno je ostvaren niz značajnih investicija, ali Grad Novi Sad će nastaviti da ulaže u to prigradsko naselje kako bi njegovi stanovnici imali što bolje uslove za život, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević u razgovoru sa meštanima.

Posle obilaska vrtića “Zeka”, čiji su kapaciteti u proteklom periodu prošireni i praktično duplirani tako da taj objekat Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” može sad da primi više od 150 dece, gradonačelnik je prisustvovao završnim radovima na asfaltiranju Pionirske ulice na obodu sela.

– Ovim su uređene i poslednje dve ulice u Budisavi koje nisu imale asfalt, čime je završeno još jedno u nizu ulaganja u obnovu infrastrukture u ovom mestu – istakao je Vučević i podsetio da je od 2012. godine, otkako je on na čelu Grada, u obnovu i izgradnju infrastrukturnih i drugih objekata u tom prigradskom naselju uloženo više od 500 miliona dinara.

Osim završene obnove zgrada osnovne škole i kluba penzionera, proširenog obdaništa i izgrađenog parohijskog doma, urađena je i kanalizacija, obnovljeni su parkovi u centru sela, izgrađena dečja igrališta…

Za predstojeći period planirane su i nove investicije poput obnove vatrogasnog i doma kulture, sportskog centra i druge.

– Nećemo stati kada je reč o investicijama u Budisavi. Prirodno je da, kad se nešto završi, nastavimo da radimo novo. Važno je da konstantno ulažemo, u svakom mestu, da svi građani imaju ravnopravnije i ravnomernije uslove za život.

Vučević je naglasio da Grad može da jača ulaganja u obnovu i razvoj jer ima svake godine veći budžet, otvaraju se fabrike, više se gradi, i više je zaposlenih, tako da se ubiraju sve veći porezi i drugi prihodi.

POVOLJNIJI PREVOZ

ZAHVALJUJUĆI novoj cenovnoj politici u gradskom prevozu Grad je Budisavčanima omogućio da autobusku kartu do Novog Sada u jednom pravcu plaćaju 110 dinara, umesto ranijih 165 dinara. – Godišnje đačke i studentske karte danas su za čak 28.600 dinara jeftinije nego ranije, što je praktično iznos godišnjeg računa za komunalne usluge jednog domaćinstva – naveo je Vučević.