Nova zgrada Fonda PIO u Novom Sadu simbol snage države

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem gradilište nove zgrade Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Sadu, gde je poručila da je taj projekat simbol snage države.

 „Velika je sreća i ponos kada vidite koliko se ulaže u državu i koliko se čini sve da se poboljša kvalitet života građana. Ovo velelepno zdanje pokazuje kakav je pristup države kada su u pitanju svi aspekti života i rada građana“, istakla je Kisić Tepavčević.

Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da će građani Novog Sada uskoro dobiti najsavremeniju zgradu u zemlji, koja će biti na njihov ponos, ali i na ponos čitave države.

Nova zgrada će omogućiti da se prava građana brže realizuju, a bolji uslovi rada sigurno će doprineti većoj produktivnosti zaposlenih, smanjenju redova i poboljšanju kvaliteta svih usluga, navela je Kisić Tepavčević i dodala da je naročita pažnja posvećena prostorijama za medicinsko veštačenje, koje će u potpunosti biti prilagođene osobama sa invaliditetom i osobama sa različitim poremećajima zdravlja.

Naglasivši da se izgradnja nove zgrade u potpunosti finansira iz sredstava PIO Fonda, Kisić Tepavčević je rekla da taj fond svaki dan pokazuje koliko je jak, što dokazuje i činjenica da su penzije u maju i junu isplaćene bez dotacija iz Budžeta Republike Srbije.

„Moram da podsetim da je 2012. godine ukupan procenat dotacija iz budžeta za penzije  bio skoro 50 odsto, a dočekali smo vreme da u maju i junu nema uopšte dotacija iz budžeta“, istakla je Kisić Tepavčević.

Gradonačelnik Vučević istakao je da je nova zgrada PIO Fonda po vrednosti u prvih pet investicija u gradu i da će u njoj postojati najbolji uslovi za ostvarivanje svih prava građana iz te oblasti.  Zamenik direktora RF PIO Relja Ognjenović rekao je da taj fond sopstvenim sredstvima finansira izgradnju nove zgrade u Novom Sadu, što je jasan pokazatelj njegove finansijske stabilnosti, a što ne bi bilo moguće bez politike Vlade Republike Srbije i otvaranja novih radnih mesta.

/Foto: Dušan Škondrić.