ĐILASOVA STRANKA NE ŽELI DA SE DOĐE DO ISTINE U SLUČAJU „BELIVUK“

          Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu izražava žaljenje zbog toga što pojedini opozicioni političari pokazuju katastrofalno odsustvo talenta za posao kojim pokušavaju da se bave, a istovremeno i nedostatak želje da istina o pojedinim aferama izađe na svetlo dana. Tako je i sa strankom Slobode i pravde Dragana Đilasa i Marinike Tepić. Saopštenje koje je danas izdao njihov Gradski odbor u Novom Sadu govori u prilog tome. Zbog toga im Srpska napredna stranka poručuje da gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević nije podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da bi se, kako oni tvrde „izrugivao pravosudnom sistemu“, već da bi se, kao i u slučaju Jovanjica, slučaj u što kraćem roku rešio. Reakciju Tužilaštva očekujemo na osnovu navoda u medijima koji su upravo pod kontrolom Dragana Đilasa. Namera Miloša Vučevića je da se kroz reakciju Tužilaštva, a na osnovu tvrdnji Đilasovih medija, dođe do konačne istine i utvrdi ko u slučaju „Belivuk“ laže.

          Srpska napredna stranka poručuje Gradskom odboru Stranke slobode i pravde da bi im bolje bilo da pitaju svoje najviše rukovodioce, pre svega Đilasa i Tepićevu, u čijem društvu su više puta fotografisani? Kako oni, tako pošteni i pravdoljubivi, da se nađu u neposrednoj blizini najgoreg šljama i ološa iz kriminalnog miljea?

          S obzirom na to da Stranka slobode i pravde u saopštenju poziva našeg gradonačelnika da se pozabavi upisom dece u vrtiće, podsećamo ih, da je samo u poslednjih godinu dana kapacitet novosadskih vrtića povećan za 930 mesta, da su izgrađena četiri nova i rekonstruisan jedan. U vrtiće  „Radosnog detinjstva“ od septembra će biti upisano 350 dece više nego lane. U objektima ove ustanove boravi više od 17.000 mališana i taj boravak je besplatan. Za 3.400 dece koja su upisana u privatne vrtiće, Grad je izdvojio više od 300 miliona dinara za subvencije. Grad Novi Sad je samo ove godine uložio 6,2 milijarde dinara namenjenih unapređenju obrazovanja naših najmlađih sugrađana.

          Građani Novog Sada imaju dobro pamćenje, tako da nisu zaboravili afere koje su potresale naš grad dok su oni, sada rasuti po raznim partijama i udruženjima, zajedno bili okupljeni u Demokratskoj stranci. Nije mogla da prođe nijedna rekonstrukcija škole ili vrtića, čak nijedno krečenje, bez ugrađivanja i afera. Treba da ih je sramota što uopšte spominju ulaganja u obrazovanje, kada su i vrtiće i škole tretirali kao stranački bankomat. Da ne govorimo o Razvojnoj banci Vojvodine, Bulevaru Evrope i ostalim bezakonjima.