REPREZENTATIVCI SRBIJE U PLANINSKOM BICIKLIZMU NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

Povodom predstojećeg Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su članove reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.

Pozdravljajući prisutne, zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić izrazio je zadovoljstvo što se to takmičenje po prvi put organizuje u ovom delu Evrope, baš u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, mestu koje i najznačajnije događaje čini spektakularnim i jedinstvenim.

– Novi Sad je grad biciklista, prva lokalna samouprava u Srbiji koja subvencioniše kupovinu bicikla. Imamo odlične uslove za vožnju i inicijative koje promovišu biciklizam kao zabavan i zdrav način prevoza. Pored popularizacije biciklizma kod građanstva, posredstvom Uprave za sport i omladinu podržavamo ovaj sport. Verujem da je to, uz činjenicu da smo se već dokazali kao dobri domaćini velikih sportskih manifestacija evropskog i svetskog nivoa, jedan od razloga zbog kojih je Evropska biciklistička federacija odabrala naš grad kao mesto nadmetanja preko 500 najboljih biciklista iz 35 zemalja– izjavio je Milan Đurić.

On se zahvalio Biciklističkom savezu Srbije, Biciklističkom klubu Novi Sad i Vojvođanskoj asocijaciji biciklističkih klubova na posvećenosti i profesionalnosti i poželeo im uspešnu realizaciju takmičenja, a reprezentaciji Srbije mnogo sreće i dobre rezultate.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i predstavnici Biciklističkog saveza Srbije, organizatori i volonteri. Potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić se zahvalio Gradu na podršci da to istorijski važno takmičenje za biciklizam u Srbiji bude realizovano. On je istakao da Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu predstavlja krunu dosadašnjih aktivnosti Saveza.

Prema rečima direktora trke Nemanje Vajsa, prvenstvo je veliki događaj za srpski i Evropski biciklizam, ali i prilika da gosti i publika iz inostranstva na lep način upoznaju Novi Sad.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu održava se od 12. do 15. avgusta u Novom Sadu, a time je i Srbija postala prva zemlja u regionu koja je dobila priliku da organizuje ovo značajno sportsko takmičenje. Ono što ovo takmičenje čini jedinstvenim je staza na Petrovaradinskoj tvrđavi koja delom ide po bedemu i vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji. Prvenstvo u planinskom biciklizmu je sportski događaj namenjen svima, kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Ulaz na tvrđavu će biti slobodan. Evropsko prvenstvo organizuju Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova.