TROFEJNI DžUDISTI NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je džudiste Dušana Grahovca i Strahinju Maleša koji su na Evropskom prvenstvu za kadete koje je održano od 17. do 19. avgusta u Rigi, osvojili srebrne medalje.

-Velika mi je čast što sam danas u prilici da ugostim ove mlade momke. Ovo je pokazatelj, ne samo jednog dobrog sistemskog rešenja što se tiče sporta u Novom Sadu, nego i klubova i Džudo saveza Srbije koji je modifikovao plan programa i načina rada pa su i ovi rezultati donekle očekivani. Gradska uprava za sport i omladinu želi između ostalog i ovim prijemom da motiviše mlade sportiste, i pokaže im da ih ceni. Takođe, mi uvažavamo svu omladinu Novog Sada koja nas predstavlja na najbolji mogući način, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Grad Novi Sad se ponosi ovakvom omladinom, koja kroz trud i rad postiže vrhunske rezultate, a mi smo tu da im obezbedimo najbolje uslove za dalji napredak – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Strahinja Maleš je, u kategoriji do 66 kilograma, do finala stigao posle prvog kola u kome je bio slobodan, dok je u drugom savladao mladog džudistu iz Turske. Dušan Grahovac je u kategoriji do 73 kilograma u prvom kolu pobedio Francuza Tomasa Pulija i Austrijanca Isu Naću identičnim rezultatom, iponom. U finalu je izgubio borbu od Rusa Rolana Kunizeva, ali ipak doneo je srebrno odličje za tim Srbije.

Vicešampioni su se saglasili da su zadovoljni srebrnim odličjima sa Evropskog prvenstva u Rigi i istakli da su spremni da ubuduće ostvarauju ovakve i još bolje rezultate.