POTPISAN UGOVOR O SUFINANSIRANjU IZGRADNjE POLICIJSKE ISPOSTAVE ”STARI GRAD” U RADNIČKOJ ULICI

Ugovor o sufinansiranju izgradnje poslovnog objekta – Policijske ispostave ”Stari grad” u Radničkoj ulici br. 32, potpisali su danas u Gradskoj kući u Novom Sadu gradonačelnik Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin. Gradnja objekta Policijske ispostave ”Stari grad” planirana je na parceli broj 741/13 K.O. Novi Sad II, površine 2811,15m², a objekat je projektovan na osnovu iskazanih potreba budućih korisnika, Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Reč je o najvećoj policijskoj ispostavi na teritoriji Novog Sada. Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdvojilo 140 miliona dinara, ta sredstva su prebačena u budžet Grada, i preko Uprave za imovinu ćemo izgraditi kompletno novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici br. 32. Grad je za parterno uređenje izdvojio oko 30 miliona dinara, a cilj je da obezbedimo policiji najbolje moguće uslove za rad kako bi građani imali veću bezbednost. Grad Novi Sad je zahvalan MUP-u što su bili partneri kad smo rešavali pitanje lokacije za kompaniju ”Epic Games”, kako bismo doveli veliku investiciju u naš Grad i državu. Inače, svi mogu da vide poboljšanje kada je reč o bezbednosti na ulicama i Novog Sada i Srbije, i čestitam Ministarstvu na velikim akcijama koje su sproveli u prethodnom periodu. U Novom Sadu biće podeljeno 2000 stanova pripadnicima bezbednosnih službi. Važno je da raste standard zaposlenih u MUP-u, jer je to nužna karika u borbi protiv kriminala – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Ministar Vulin zahvalio se Gradu na partnerskom odnosu i izrazio očekivanje da će objekat biti izgrađen i pre predviđenog roka od 24 meseca. – Teško bi bilo nabrojati sve donacije Grada Novog Sada Ministarstvu, odnosno Policijskoj upravi u Novom Sadu. Nova Policijska stanica je veoma važna za naš grad, jer kvalitet rada policije meri se po tome kako se osećaju obični ljudi kada izađu na ulicu sa svojim porodicama. Nova stanica će omogućiti policiji da bolje radi i da bude bliža građanima. Zahvaljujući zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, policija nikad nije imala viši standard, i nastavljamo da dalje unapređujemo njihov položaj. Inicijativa predsednika Vučića da se grade stanovi za pripadnike bezbednosnih službi je prvo organizovano rešavanje njihovog stambenog pitanja od vremena socijalističke Jugoslavije. Novi Sad je pokazao zavidnu brzinu u izvođenju radova na izgradnji tih stanova – rekao je ministar Aleksandar Vulin.