Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa Markom Trifkovićem, iz udruženja “Novosadska biciklistička inicijativa”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa Markom Trifkovićem, iz udruženja “Novosadska biciklistička inicijativa”, sa kojim je razgovarao o budućnosti biciklizma u gradu.

“Posle sastanka sa gospodinom Markom Trifkovićem ispred udruženja “Novosadska biciklistička inicijativa” (NSBI) , osećam veliko zadovoljstvo što je trud Grada oko izgradnje biciklističke infrastrukture i subvencije sugrađanima za kupovinu novog dvotočkaša prepoznat i uvažen. Saslušao sam ideje koje novosadski biciklisti imaju za dalji razvoj ove vrste saobraćaja, gde posebno obećavajuće deluje ideja o novoj biciklističkoj stazi preko mosta Sloboda. Predstojeća evropska nedelja mobilnosti biće obeležena zajedničkom vožnjom članova NSBI gradskim ulicama 18.septembra, a 4 dana kasnije okončaćemo uspešni projekat subvencije dodelom 60 bicikala za 60 najboljih đaka u našem gradu. Biciklizam je, bez dileme, budućnost Novog Sada, benefiti ove vrste prevoza su višestruki i učinićemo sve da dobre ideje od strane samih biciklista sprovedemo u delo”, napisao je Vučević na svom instagram nalogu.