GRAD NOVI SAD PODSTIČE SAMOZAPOŠLjAVANjE ŽENA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog  poziva za dodelu subvencije u 2021. godini. U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva u iznosu od 15 000 000 dinara su odobrena za 52 nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

– Poslednjih šest godina Grad Novi Sad radi na tome da osnaži žensko preduzetništvo. Na početku je interesovanje bilo malo, a sada je sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama. Čestitam im na tome što su hrabre da krenu da otvaraju svoje privatne poslove, a  posebno na tome što su odlučne da to rade u ovim izazovnim vremenima. Srećan sam što Grad ima snage da i u doba pandemije opredeljuje sredstva za tu namenu i uvek ćemo biti tu da damo inicijalnu snagu našim sugrađankama za početak preduzetničkog posla. Težićemo da izdvajamo sve više sredstava, s obzirom na to da i interesovanje za subvencije raste. Širok spektar poslova je obuhvaćen kroz ovu podršku, a nadam se da ćemo se viđati sličnim povodom i u narednim godinama, jer svaka od ovih preduzetnica ima šansu da nastavi da konkuriše za grantove za proširenje posla i za otvaranje novih radnih mesta – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo preduzetnicama sreću i uspeh u poslovanju. 

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se gospođa Ruža Zrakić koja je za započinjanje svog biznisa dobila iznos od 300 000 dinara za pružanje usluga tapaciranja nameštaja.

– Ove godine sam prvi put konkurisala za subvenciju i veoma sam srećna što sam je i dobila. To mi veoma mnogo znači, kao i svim prisutnim damama. Zahvalne smo Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci, jer nam je ta pomoć dragocena, s obzirom na to da smo sve krenule od nule. Trudićemo se, ne samo da opstanemo, već i da nešto stvorimo, da rastemo i napredujemo – rekla je Ruža Zrakić.