POČEO MEĐUNARODNI TURNIR U ODBOJCI „MEMORIJAL VELIKANA“

Međunarodni turnir „Memorijal velikana” počeo je danas u Maloj sali SPC “Vojvodina” i igraće se do nedelje, 26. septembra. Turnir organizuje Odbojkaški klub „Vojvodina“, u znak sećanja na proslavljenje odbojkaše Žarka Petrovića i Radovana Dabića, a posle cele prethodne sezone, tribine će konačno biti otvorene i za publiku.

Turnir je otvorio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i tom prilikom istakao da takmičenje koje se organizuje legendama u čast, predstavlja najlepšu uvertiru odbojkaša u novu sezonu.

– Odbojkaški klub „Vojvodina“ iznedrio je mnoge legende, a među najvećima su Žarko Petrović i Radovan Dabić. Veoma mi je drago što se uoči svake sezone, njima u čast organizuje ovaj turnir. To je najbolji način da ih se setimo i da im se zahvalimo za sve što su učinili, kako za svoj klub, tako i za Novi Sad. Ovogodišnji učesnici svojim kvalitetom obećavaju atraktivne duele i veoma mi je drago što će publika u njima, posle dužeg vremenskog perioda, moći da uživa sa tribina. Svim učesnicima želim uspešan turnir i učvršćivanje prijateljskih odnosa, a gostima iz Francuske, Grčke i Nemačke da upoznaju Novi Sad, prestonicu srpske odbojke i da se lepo provedu u njemu- izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Pored domaćina, Odbojkaškog kluba „Vojvodina“ na turniru igraju „Pariz Volej“ iz Francuske, grčki klub „PAOK“ i učesnik Lige šampiona „Fridrihshafen“ iz Nemačke. Ulaz u Malu salu Spensa će se naplaćivati simbolično, 100 dinara za oba meča a sav prihod biće usmeren u humanitarne svrhe – Milenku Joviću korisniku sredstava fondacije „Budi Human“ koji boluje od akutne limfoblastne leukemije, kao i humanitarnoj fondaciji „Prvi korak”. Po želji posetioci mogu dati i više od cene ulaza.