POČELA MANIFESTACIJA „DEČIJA NEDELjA“

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov prisustvovala je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja“ koja traje do 10. oktobra 2021. godine. Manifestacija se održava uz podršku Grada Novog Sada pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“.

– Udruženje „Život kao inspiracija“ šestu godinu za redom uspešno organizuje manifestaciju „Dečija nedelja“ i za ovu namenu je iz budžeta Grada izdvojeno milion dinara. Programi se ove godine odvijaju na otvorenom prostoru u skladu sa epidemiološkim merama. Posebnu pažnju smo posvetili deci sa smetnjama u razvoju i njihovom uključivanju u društveni život –  rekla je Branka Bežanov.

Prilikom otvaranja manifestacije u saletli Dunavskog parka, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horo „Instrumental“, radionici „Mi & La“ i nastupu učenika ŠOSO „Milan Petrović“. Učenici ove škole izložili su proizvode koji su sami napravili i koji su namenjini prodaji, a sav prihod biće upućen u humanitarne svrhe za lečenje Mihajla Jovića obolelog od leukemije.

Svi sadržaji manifestacije „Dečja nedelja“ su besplatni, a program je dostupan na sajtu Grada  www.novisad.rs