OBJEKAT DOMA ZDRAVLjA „NOVI SAD“ NA LIMANU OD SUTRA PONOVO PRIMA PACIJENTE

Rekonstrukcija zgrade Doma zdravlja „Novi Sad“ na Bulevaru cara Lazara je zajednički projekat Grada i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Radi se o najvećem objektu te ustanove, površine 9.294 metra kvadratna, sa najvećom frekvencijom poseta pacijenata, u njemu radi ukupno 362 zdravstvena radnika i saradnika a zastupljene su sve službe i dijagnostička podrška.

Rekonstruisani objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu, zajedno sa direktorkom Republičkog fonda za zdravstvo Sanjom Radojević obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je otvaranje rekonstruisane ambulante istorijski događaj, a da osmesi i reči zahvalnosti zaposlenih u ovom objektu predstavljaju najbolju potvrdu o značaju posla koji je urađen.

– Dana, 23. oktobra 1978. godine otvoren je ovaj objekat Dom zdravlja, a danas posle 43 godine on dobija novo ruho. Mi smo svesni da pored svih građevinskih radova i opreme, srce sistema ipak predstavljaju ljudi koji u njemu rade i ja imam potrebu da im se zahvalim za sve što rade. Nikada se nisu žalili, ni kada smo se svi zajedno suočavali sa izazovima u organizaciji rada za vreme pandemije korona virusa, a bez najvećeg objekta Doma zdravlja. Mislim da danas imamo najlepši objekat Doma zdravlja u Srbiji, pa čak i u regionu. Hvala predsedniku Republike Srbije. Za ovaj projekat smo dobili sredstva iz republičkog budžeta, a trudili smo se da kao Grad budemo solidarni partner i finansiramo sve ono što je potrebno. Ovo je veliki dan za Novi Sad, realizovali smo investiciju od skoro milijardu dinara, ali svaki dinar koji je dat za zdravlje naših građana ima smisla i nije uzaludan – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstvo Sanja Radojević je naglasila da je fascinirana izgledom objekta i energijom, optimizmom i toplinom zaposlenih. Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselina Bojata svi koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta vodili su se idejom o boljem javnom zdravstvu, boljim uslovima i dostupnosti svima.

-Naše okupljanje ovde je znak da je briga o zdravlju građana neprekidna i da u njoj moramo uvek izlaziti kao pobednici. Otuda pored ovog objekta i Almaška, Adice i Vidovdansko naselje. Otuda dobro organizovan Kovid centar, šest novih ultrazvučnih aparata i otuda je i ovaj objekat dobitnik nagrade za najveću energetsku efikasnost– rekao je Veselin Bojat.

Limanski objekat Doma zdravlja “Novi Sad” počinje da radi sutra, od osam do 14 časova primaće građane starije od 65 godina koji će imati priliku da urade preventivne preglede kod lekara opšte prakse, izmere visinu krvnog pritiska i urade kompletnu krvnu sliku i analizu nivoa šećera u krvi, a od ponedeljkom sve službe rade punim kapacitetom.