PRI KRAJU RADOVI NA NADOGRADNjI GIMNAZIJE „ISIDORA SEKULIĆ“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su Gimnaziju „Isidora Sekulić“ u kojoj se privode kraju radovi na nadogradnji objekta koji su zajednički finansirani iz budžeta Grada Novog Sada i Autonomne pokrajine Vojvodine. Do sada okončanim radovima, postojeći prostor od 2.480 m2 uvećan je za dodatnih 743 m2, tako da sada površina škole iznosi 3.223 m2. Škola je ovim dobila čitav jedan novodograđeni sprat, a ukupan broj učionica se povećao za pet. Osim novog prostora, škola je realizacijom ovog projekta dobila i spoljni lift, novu opremu, a stolarija i podovi na objektu su kompletno zamenjeni ili rekonstruisani. Još jedan benefit, koji se ne meri po broju kvadarata, ali je itekako značajan, jeste i to što će škola nakon završetka svih radova, dobiti i nov izgled, uz moderan dizajn i arhitektonska rešenja.

– Ovo je jedna od najvećih i najskupljih investicija u školskom sistemu na teritoriji Grada Novog Sada, posle Muzičko-baletske škole koja je izgrađena kao potpuno nova škola. Grad i Pokrajina zajedno su uložili 365 miliona dinara u povećanje prostornog kapaciteta Gimnazije za čak trećinu. Učenici i nastavnici, ne samo da su dobili nove učionice, nego je postojeći objekat kompletno renoviran, opremljen najsavremenijom tehnologijom, potpuno klimatizovan, tako da sada imaju najbolje uslove za nastavu. Cilj nam je da uredimo i dvorište ove Gimnazije, za koju svake godine raste interesovanje za upis – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će uskoro biti predstavljen strateški dokument o kapitalinim projektima Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da je najvažnija vest za učenike da će moći da se vrate u svoje klupe u drugom polugodištu, jer su radovi na samom kraju.

–  Ovo je prava slika zajedničkog rada Grada i Pokrajine. Naredne godine ćemo početi izgradnju sportske sale u Gimnaziji „Laza Kostić“ na Telepu, a bavićemo se i izgradnjom nove škole na Satelitu – rekao je Mirović.

Učenici Gimnazije „Isidora Sekulić“ trenutno nastavu pohađaju u objektu Srednje mašinske škole, a vratiće se u svoju školu, nakon ishodovanja upotrebne dozvole, što se očekuje u drugom polugodištu. Direktorka Gimnazije Ružica Vukobratović zahvalila se na obezbeđenim sredstvima za dogradnju i adaptaciju postojećeg prostora te škole, koja se proširila za osam odeljenja i koju danas pohađa 1050 učenika.

– Novi prostor će poboljšati redovnu nastavu i naše vannastavne aktivnosti, kojih imamo čak 38. Dobili smo specijalizovanu učionicu za pripremnu nastavu za takmičenja, biblioteku i pet novih učionica, kao i lift za učenike sa invaliditetom – rekla je direktorka Vukobratović.