Demonstranti blokirali više lokacija u Beogradu, blokirane saobraćajnice u više gradova, u Novom sadu TUČA

Inicijativa “Kreni-promeni” i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka blokirali su Beograd na nekoliko lokacija kao i saobraćajnice u više gradova u Srbiji. U Novom Sadu je došlo do tuče među demonstrantima.

Beograd blokiran na više lokacija, GSP skoro obustavljen

U Beogradu su blokirani Pančevački i Brankov most, auto-put kod Centra Sava i kružni tok Slavija. Saobraćaj je blokiran i na kružnom toku kod Opštine Novi Beograd. Takođe, gradski saobraćaj je gotovo obustavljen, a tramvaji, autobusi i trolejbusi su zaglavljeni u masi.

Blokiran je i nadvožnjak u Ulicu Milentija Popovića. Trenutno je situacija mirna.

Organizatoru su najavili blokadu i narednog vikenda ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi.

Blokiran Most slobode u Novom Sadu

U Novom Sadu je blokiran Most Slobode, odnosno rakrsnica Bulevara Oslobođenja i Bulevara Narodnog fronta, a dogodili su se i incidenti. Naime, kako javlja naš reporter s lica mesta, došlo je do tuče među demonstrantima, a uzrok sukoba je, navodno, nesporazum oko prolaza.

Blokirane saobraćajnice u više gradova Srbije

Demonstranti su blokirali i Ibarsku magistralu kod Preljine, kao i saobraćajnice kod Niša, Novog Sada, Valjeva, Bora, Mladenovca, Novog Pazara, Užica i Šapca. U Vranju je blokirana glavna gradska saobraćajnica u centru grada. U Rekovcu i Pomoravskom okrugu blokiralni su magistralni put Rekovac – Kruševac.

Protest na Gazeli

Saobraćaj je trenutno obustavljen na magistralnom putu Zaječar – Paraćin, a u Kuršumliji magistralni put Niš-Priština.

Put na izlazu iz Zrenjanina ka Novom Sadu blokiran je, kao i put iz Zrenjanina prema Beogradu.

Traže povlačenje Zakona

Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Organizatori su najavili da će tokom blokade puteva biti omogućen prolaz vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.

U Valjevu je takođe šačica ljudi rešila da teroriše građane. Došlo je do svađe, a čak su se i potukli.

Autoput iza Sava Centra je upravo blokiran, od strane 20 ljudi.

/Kurir/