Malović: Marković neće dobiti priliku da režira film o Vučićevom kraju

Povodom izjave nekada poznatog reditelja, a danas isfrustriranog i propalog pripadnika srpske opozicije Gorana Markovića, da se “nada da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskov kraj i da će se povući bez krvi”, oglasio se i član Predsedništva Srpske napredne stranke Branislav Malović.

“Nije ovo prvi put da Goran Marković govori na ovakav način o “revoluciji” u Srbiji. Ne tako davno je tvrdio da ovom zemljom vlada polusvet koji treba najuriti g….. motkom. Možda je to moguće u njegovim filmovima, ali u stvarnom životu teško je pola Srbije koja podržava aktuelnu vlast  najuriti iz sopstvene zemlje. Nije ovo prvi put da on predviđa neslavan kraj srpskom predsedniku, a njegova retorika najviše podseća na ratno huškačku propagandu koja je daleko iza moderne Srbije koju danas gradimo. To što danas Goran Marković više liči na pogubljenog profesora iz sopstvenog filma “Sabirni centar” je čist dokaz koliku težinu imaju njegove reči. Neće biti da “praški student” priziva rumunski scenario bez bilo kakvog ličnog interesa. U nedostatku adekvatnog izvora finansiranja za svoje projekte očigledno da je pronašao alternativni način da obezbedi isti zahvaljujući srpskoj opoziciji zauzvrat nudeći sebe kao sporednu ulogu u jeftinom političkom filmu.

Goran Marković je između ostalog i reditelj filma “Slepi putnik na brodu ludaka”. To bi bio i najbolji opis njegovog trenutnog političkog angažmana u srpskoj opoziciji”, izjavio je Malović.