DEVOJČICA MILA PRVA NOVOSADSKA BEBA ROĐENA U NOVOGODIŠNjOJ NOĆI

Dvadeset i sedam minuta posle ponoći, Emilija Mitrović rodila je devojčicu Milu i to je prva novosadska beba u 2022. godini. Ona je drugo dete u porodici, ima 49cm i 3220g, a u prvih deset sati nove godine Novi Sad je bogatiji za petoro dece. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Betaniju, uputio čestitke i poželeo najmlađim Novosađanima i njihovim porodicama svu sreću.

– Ne postoji lepše mesto za početak nove godine od Betanije, jer tu smo sa onima koji imaju uzvišeno i odgovorno zanimanje. Rekao bih da je godina dobro krenula, čestitam porodicama ovaj najlepši događaj u životu. Grad Novi Sad je povećao sredstva za novčanu pomoć porodicama na ime rođenja dece. Prošle godine u te svrhe je izdvojeno oko 71 milion dinara, a ove gotovo 120 miliona dinara. Želim da rebalansom moramo da dodamo novac za bebe, da bude malo tih 120 miliona, da bude što više dece, jer sve ovo radimo za nove generacije, da oni dalje razvijaju naš grad i državu. Hvala svim zaposlenima u zdravstvu na pružanju adekvatne i pravovremene zdravstvene zaštite građanima – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da je novogodišnja noć bila relativno mirna kada je reč o bezbednosti i da su sve službe funkcionisale redovno.

Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 200 000 dinara. Porodicama za prvo dete Novi Sad obezbeđuje 50 000 dinara, novčana pomoć za trojke iznosi 200 000 dinara, dok se bebama rođenim na Dan Grada Novog Sada 1. februara poklanja 300 000 dinara.

U ime svih zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine direktorka dr Edita Stokić čestitala je Novu godinu građanima Novog Sada i Vojvodine. Ona se zahvalila gradonačelniku što učestvuje u unapređenju rada KCV, zajedno sa Pokrajinom i Republikom.

– Pored drugih značajnih projekata, videli ste kako je brzo izgrađena Kovid bolnica i to je mnogo doprinelo poboljšanju zdravstvene zaštite. U godini za nama rođeno je 7000 dece, što je nezabeleženo od osnivanja Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV. To je 300 više dece u odnosu na 2020. godinu, a bilo je više dečaka i znatano manje blizanačkih trudnoća – izjavila je dr Edita Stokić.