Vučević: Sajlovo dobija novi vrtić do juna

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji vrtića Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u prigradskom naselju Sajlovo i izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova.

Vučević je pohvalio izvođače i rekao da konačno to naselje dobija sve objekte javne namene koji su neophodni, od mesne zajednice i crkve, do obdaništa.

“Očekujemo da juna bude gotov objekat, iako je ugovoreni rok septembar, kako bismo obdanište opremili i u sledećem upisnom roku u jesen upisujemo decu”, rekao je Vučević.

Za objekat vrtića od gotovo 1.800 kvadratnih metara grad je izdvojio 285 miliona dinara i to će značiti 250 mesta više za mališane od jaslica do predškolskog uzrasta.

Vučević je naveo i da će taj objekat osim za Sajlovo biti značajan i za naselja Jugovićevo i Rumenka.

“Rešili smo i veliki broj ulica, vodovod i kanalizaciju, javnu rasvetu. Polako Sajlovo dobija obrise jednog uređenog, komunalno opremljenog naselja. Uz novu Mesnu zajednicu koja je praktično kulturni centar to je onda ono što građani očekuju da imaju, to je ono što imaju slična naselja u centralnoj i istočnoj Evropi”, naveo je Vučević.

Dodao je da je Novi Sad počeo postupak eksproprijacije zemljišta za izgradnju osnovne škole na Sajlovu, ali da će zbog neslaganja sa vlasnikom javni interes morati da dokažu na sudu, a onda zemljište otkupiti po pravičnij ceni.