POČELA ISPLATA 100 EVRA MLADIMA: Evo kako da proverite status prijave

Isplata novčane podrške namenjane građanima, od navršenih 16 do navršenih 29 godina, počinje danas.

Za isplatu 100 evra prijavilo se ukupno 1.019.796 mladih. Prvog dana leći će na 300.000 računa, sutra će novac dobiti još 350.000 građana, dok će 3. februara biti isplaćen ostatak.

Ukoliko već sada želite da proverite da li su vam jutros i uplaćene pare to možete učiniti vrlo lako, potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija “Provera statusa prijave”.

U zadata polja unesite svoj JMBG i broj lične karte i ispisaće vam se status prijave.

Uvećane penzije od srede

Ministar finansija Siniša Mali je juče rekao da broj prijavljenih potvrđuje koliko je dobro definisana ova pomoć države.

– Isplata 100 evra za mlade će trajati do 3. februara. Stvorena je doza optimizma kod mladih, a pokazali smo i snagu naših javnih finansija.

Podsećamo, prijava je trajala od 15. do 30. januara. To nije jedina pomoć koju je isplatila država – u januaru su 10.000 dinara dobili zdravstveni radnici, dok će 10. februara biti isplaćeno 20.000 dinara penzionerima.

– Nakon dve godine teške ekonomske krize u celom svetu, naša država pokazuje svoju snagu, mi novca imamo, kao što vidite svako obećanje koje smo dali smo ispunili u dan i u dinar i tako ćemo nastaviti – rekao je juče ministar finansija.