Muzej lovstva otvoren u Novom Sadu, pogledajte kako izgleda

Muzej lovstva Vojvodine svečano je otvoren u Novom Sadu.

Muzej je smešten u prostoru nekadašnjeg restorana Lovačkog saveza Vojvodine, u prizemlju zgrade “Dom saveza lovačkih udruženja”, u Jovana Đorđevića 4. 

Ova adresa je već decenijama unazad sedište vojvođanskih lovaca.

U sali je izloženo više od 530 trofeja, srndaća i veprova, kao i preparirani primerci više životinja.

Takođe, u vitrinama su prikazani i razni dokumenti, priznanja i fotografije iz istorije lovačkog saveza. 

Muzej će biti otvoren za javnost, te će biti dostupan posetiocama u narednom periodu.

Otvaranje muzeja je organizovano povodom 100 godina od osnivanja Saveza lovačkih društava za Vojvodinu. 

Svečano ga je otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, kojem je ovom prilikom uručen i “zlatni rog” u znak zahvalnosti za dosadašnju podršku radu lovačkog saveza. 

Mirović je rekao da će Pokrajinska vlada izdvojiti vanredna finansijska sredstva da bi se unapredili svi lovački objekti u okviru JP “Vojvodinašume”, kao i drugi potencijali u ovoj oblasti gde dolaze ne samo domaći lovci već i oni iz inostranstva.

“Ima još dosta prostora da rekonstrukcijom tih objekata povećamo njihov kvalitet da bi bili konkurentni u odnosu na lovna područja u zemljama oko nas. Pokrajinska vlada povećaće i finansijska sredstva za sve programe iz oblasti lovstva koje ćemo realizovati u narednoj godini. Dodatno ćemo unaprediti ovu oblast koja će, verujem, u godinama pred nama biti šansa za razvoj svih oblika ekonomije, posebno turizma. Naravno, lovstvo je izuzetno važno i za biodiverzitet i očuvanje prirode”, poručio je Mirović.