Milan Đurić: Važno nam je da mesta na kojima se okupljaju građani budu uređena

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je uređenu blokovsku površinu koja se nalazi uz Turgenjevljevu ulicu, što je finansirano iz budžeta Grada u 2022. godini.

Radovi koji su u potpunosti okončani krajem decembra protekle godine i koji su koštali 57,5 miliona, obuhvatali su rekonstrukciju betonskih i asfaltnih pešačkih staza i izgradnju novih, rekonstrukciju košarkaškog i fudbalskog terena, dečijeg igrališta, teretane na otvorenom, postavljanje nove tartan podloge, kao i urbanog mobilijara – čak 30 novih klupa, 24 nove kante, hortikulturno uređenje, sređivanje platoa i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda, a postavljeni su i set za šah i nova česma.

“Ovo su mesta na kojima se okupljaju sve generacije i zbog toga nam je važno da ovakva mesta budu uređena. Naravno, kod tih investicija se značajan deo i ne vidi, ali je veoma važan. Mislim na infrastrukturu, koja je uglavnom podzemna, ali suštinski, ona je ta koja doprinosi trajanju ovakvih površina. Građanima veoma znači uređeno igralište, sportski teren, kvalitetan mobilijar i nastavićemo sa ulaganjima ove vrste i u budućnosti. To je važno, kako za našu decu, tako i za naše starije sugrađane, koji provode deo svog slobodnog vremena na mestima poput ovog, uživajući sa svojim komšijama”, rekao je Đurić.