NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNjI SPORTSKOG KOMPLEKSA U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na izgradnji Sportskog kompleksa u Futogu. U Proleterskoj ulici bb u toku je izgradnja objekta P+1, ukupne bruto površine 5.065 m2. U prizemlju objekta nalaziće se olimpijski bazen i dva mala dečija, dok će na prvoj etaži biti celina sa teretanom, fitnesom, kao i tribinama u dužini olimpijskog bazena.

-Ova investicija je jedna od najvećih koja se realizuje iz budžeta Grada i drago mi je što vidim da napreduje zacrtanom dinamikom, te će biti završena pre kraja ove godine. Skoro 1,8 milijardi dinara smo izdvojili iz gradskog budžeta za realizaciju tog projekta, vodeći računa jednakosti kvaliteta života u gradu i prigradskim naseljima. Sagledavamo redovno potrebe naših sugrađana, pa tako i potrebu da se obezbedi dodatni sportski i bazenski sadržaj za građane Futoga, ali i svih sugrađana koji gravitiraju ka njemu, a to su svakako Veterničani i Begečani. Uporedo sa ovim ulaganjem, nastavljamo sa investiranjem u sportsku infrastrukturu i sadržaje na javnim površinama. Tako ove godine radimo i rekonstrukciju otvorenih bazena na Sajmištu u vrednosti od 72 miliona dinara, a ulagaćemo mnogo u postavljanje novih sportskih terena, teretana na otvorenom, ali i dečjih igrališta širom grada – rekao je Đurić.

Pored zatvorenih bazena, sadržaje Sportskog kompleksa u Futogu činiće i otvoreni sportski tereni i to dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, zatim dečija igrališta i teretane na otvorenom. Gradi se i kompletna prateća infrastruktura, kao i pešačke staze, parkinzi, javna rasveta, trafo-stanica i drugo.