“Juče smo Briselu uputili predlog po pitanju tablica” – Vučić poručio u Raškoj: MORAMO DA SE BORIMO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas na jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i na poštovanje odluka koje se na današnjem sastanku budu donele.

– Znam da ste doneli odluku da ne izlazite na izbore. Pozivam sve na KiM da budu jedinstveni. Poziv svima da onako kako donesete odluku da se svi ponašaju i poštuju – rekao je Vučić u Raški, na sastanku sa predstavnicima Srba sa KiM.

On je dodao da lokalni izbori u četiri opštine na severu KiM znače da se 99 odsto građana ne pita ništa i ironično primetio da je to “valjda demokratija koju, ako ugrozimo, bićemo tirani i rušimo stabilnost na Balkanu”.

– Biće vam Kurti gradonačelnik Severne Mitrovice, ali bolje da stvari budu očigledne i da nikoga ne foliraju, da ne glumataju da su najdemokratskija država na jugoistoku Evrope – rekao je Vučić.

On je naveo da je veliki problem i sa tablicama i da je Beograd juče u Brisel uputio više nego komprimisni predlog tim povodom.

– Ako to ne prihvate, ne mogu da kažem da ćemo sprovoditi recipročne mere, ali ćemo da provodimo mere koje će praviti značajan odgovor onoj strani koja koristi silu i represiju da maltretira naše građane pre svega na severu KiM – rekao je Vučić.

On je podsetio na izjave zvaničnika iz Prištine koji kažu da neće biti ZSO, ali i da u sporazumu iz 2015. piše da Srbija ima pravo finansiranja ZSO i da bi to mnogo značilo za naš narod u Štrpcu, Leposaviću, Zubinom Potoku…

Dodao je da nije tajna da su nam ruke delimično vezane, ali da moramo da se borimo.