NA LETO OKONČANјE RADOVA U OŠ „VASA STAJIĆ“ I U SREDNјOJ MEDICINSKOJ ŠKOLI „7. APRIL“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je Osnovnu školu „Vasa Stajić“ gde se  privode kraju radovi na dogradnji fiskulturne sale, a potom je posetio i Srednju medicinsku školu „7. april“ gde se izvode radovi na proširenju kapaciteta objekta te škole.

– U Osnovnoj školi „Vasa Stajić“ dogradnjom će fiskulturna sala dobiti još 870m2, tako da će njena ukupna površina biti 2100 m2. Takođe, u dvorištu škole biće izgrađen i prolaz, topla veza, kao i dve letnje učionice za izvođenje nastave na otvorenom. Ukupna vrednost projekta iznosi 262 miliona dinara, a rok za završetak radova je jun 2023. godine. Ono što tu planiramo još da radimo jesu fasaderski radovi i radovi na zameni stolarije čime će se obezbediti bolјa energetska efikasnost objekta. I za to smo obezbedili sredstva, u iznosu od 33 miliona dinara. Što se tiče dogradnje objekta Medicinske škole „7. april“, projekat će biti završen do kraja avgusta 2023. godine, taman pred novu školsku godinu. Ukupna vrednost projekta je blizu 400 miliona dinara. Za potrebe Medicinske škole dograđuje se novi objekat površine 1850  m2, a time škola dobija novih 16 učionica i kabineta. U okviru projekta, dogradiće se i sportska sala uz postojeću, a ona će omogućiti nesmetano odvijanje nastave fizičkog vaspitanja za svih 1650 učenika škole – rekao je Milan Đurić i naglasio da je, na Grbavici koja se intenzivno razvija, mnogo ulagano tokom prethodne decenije, pa tako ukupan iznos investicija u ovaj deo grada premašuje 2,5 milijarde dinara.

U školi „Vasa Stajić“ će u sklopu sportske sale biti i prateći sadržaji u vidu svlačionica sa tuševima, kabinetima za nastavnike, kao i tribinama na gornjem nivou. Nakon završetka radova pristupiće se opremanju sale i škole novim rekvizitima i opremom. Na ovaj način omogućiće se nesmetano odvijanje nastave fizičkog vaspitanja za sve učenike škole. Rok za završetak radova je početak juna 2023. godine, a obezbeđena su i sredstva za energetsku sanaciju objekta.

Za potrebe Medicinske škole „7. april“ dograđuje se, uz postojeći, novi objekat, a nakon dogradnje ukupna površina škole iznosiće 8 400 m2. Dogradnjom objekta povećava se kapacitet škole, tako da će ukupan broj učionica i kabineta biti 68. U okviru projekta izgradnje dogradiće se i sportska sala, a za tu školu je obezbeđena i nova oprema za stomatološku učionicu u ukupnom iznosu od 33 670 880 dinara koja će omogućiti učenicima rad na najsavremenijoj opremi.