Vučević: Slobodarski duh naroda niko nije mogao da ugasi

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je danas izložbu “Vojne kape i šlemovi od sredine 19. veka do danas” u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada i tom prilikom naglasio da je vojska deo našeg naroda i da slobodarski duh naroda niko nije mogao da ugasi.

“Vojska je neodvojiv deo našeg, ne samo društva, nego pre svega naroda. Imali smo istorijske periode kada nismo imali državu, imali smo istorijske periode kada smo gubili državnost sticajem istorijskih okolnosti, pritiskom većih sila, nekada i našim greškama, ali slobodarski duh naroda niko nije mogao ugasiti” rekao je Vučević na otvaranju izložbe koja je nastala u saradnji sa Ministarstvom odbrane, u okviru obeležavanja Dana Vojske Srbije.

Ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo jer je u prilici da otvori ovu izložbu u nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Vojske Srbije i ukazao na istorijski značaj obeležavanja ovog dana, 23. aprila koji je označio uspešni ustanak 1815. godine kada je Miloš Veliki pozvao narod da se odupru teroru i okupaciji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.