Sunčano i još toplije

Polako postaje sve toplije, sunčan dan je pred nama…

NOVI SAD: Pretežno sunčano i još toplije sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 19, a maksimalna 31 stepen.

VOJVODINA: Pretežno sunčano i još toplije sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 31 stepen.

SRBIJA: Pretežno sunčano i još toplije sa dnevnim razvojem oblaka i retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova s grmljavinom popodne, uglavnom na jugozapadu i jugu. Vetar slab jugoistočni, u Pomoravlju i Podunavlju umeren, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 32 stepena.

NAREDNIH DANA: Za vikend pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim razvojem oblaka i retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugozapadu i u planinskim predelima. Maksimalna temperatura do 33 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Oprez se posebno savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolju. Očekuju se termički uslovi u domenu optimalnih vrednosti, pa se i zdravima i obolelima preporučuje boravak na otvorenom, uz adekvatnu UV zaštitu i umerenu fizičku aktivnost.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik