Najviše medalja deci iz Novog Sada

Plivači iz Novog Sada bili su najuspešniji na Okružnom školskom takmičenju za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola održanom prekjuče na Spensu.

Drugo mesto zauzeli su takmičari iz Vrbasa, a treće iz Bečeja. Na takmičenju je učestvovalo 450 plivača iz 54 osnovne i 28 srednjih škola iz osam opština Južnobačkog okruga (Bačka Palanka, Vrbas, Novi Sad, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin i Beočin), što je do sada bilo najmasovnije školsko takmičenje.

Učenici su se takmičili u četiri discipline: kraul, leđno, prsno i delfin. Srednjoškolci su plivali deonice od 100 metara, a osnovci od 50 u jednoj disciplini.

– Za učešće na Republičkom takmičenju u Kragujevcu steki su pravo svi prvoplasirani takmičari – rekla je generalna sekretarka Saveza za školski sport Aleksandra Marjanac. – Naglasila bih da je Savez za školski sport grada Novog Sada prvi put organizovao takmičenje u plivanju za učenike s invaliditetom. Cilj nam je bio da probudimo svest kod mladih i njihovih roditelja da ih animiraju i uključe što više dece u sekcije i omogućimo svima da se bave sportom. Ponosna sam na naš grad i veoma zahvalna članu gradskog veća za sport Ognjenu Cvjetićaninu i Gradskoj upravi za sport i omladinu za izuzetnpj podršci koju pružaju Savezu za školski sport grada Novog Sada.

Po njenim rečima, glavni cilj Saveza, u saradnji s lokalnom samoupravom, jeste da se što više dece uključi u besplatne vannastavne sportske sekcije koje su omogućene svim učenicima osnovnih škola u Novom Sadu.

– Planiramo saradnju sa Savezom za sport i rekreaciju invalida Novog Sada, da bi se omogućila i obezbedila takmičenja. Naravno, ona moraju da budu prilagođena svima, tako da svako dete može da se bavi fizičkim aktivnostima i učestvuje na školskim takmičenjima. Naglasila bih da je jučerašnje takmičenje za nas veliki korak i lep početak – rekla je Aleksandra Marjanac. J. G.

Projekat „Školski i amaterski sport Novog Sada” sufinansiran je od Grada Novog Sada, a stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Izvor: dnevink.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.