ODIGRANA HUMANITARNA UTAKMICA ”SEVER ZA JUG”

Pod parolom „Sever za jug“, sa simboličnim početkom u 12.44 časova, odigrana je utakmica između RFK „Novi Sad“ i FK „Mokra Gora“ na stadionu „Detelinara“, a u organizaciji sportskog kolektiva sa Detelinare i organizacije „Moja Detelinara“. Sav prihod od ulaznica, kao i donacije biće upućeni kao humanitarna pomoć Srbima na Kosmetu. Susret su početnim udarcem otvorili Bogdan, sin ubijenog Olivera Ivanovića i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

Ovo nije samo jedna od prijateljskih utakmica, ona simbolizuje solidarnost i pokazuje da mislimo na naše sunarodnike koji prolaze kroz velika iskušenja na Kosovu i Metohiji. Zahvalan sam organizatorima što su pozvali FK „Mokra Gora“ na ovaj meč, kao i Mileni i Bogdanu Ivanoviću, jer njihovo prisustvo nosi jasnu i glasnu poruku da smo jediinstveni i da podržavamo naš narod. To ne činimo jakim parolama, već pažnjom i brigom, i svakodnevnim zalaganjem države Srbije da se sačuvaju interesi našeg naroda na Kosovu i Metohiji i naši državni interesi, što nije ni malo jednostavno. Suštinski, nemamo problem samo sa Prištinom već sa onima koji su pokrovitelji takozvane kosovske nezavisnosti i Srbija mora da vodi mudru i odgovornu politiku kako bi zaštitila svoj narod i pružila nadu za sigurniju budućnost – naglasio je Miloš Vučević. Predstavnik opštine Zubin Potok Srđan Vulović rekao je da Srbima na Kosovu svaki vid podrške mnogo znači.

Živimo u teškim uslovima i imamo velike probleme oko snabdevanja hranom i lekovima, a ovakva podrška nam daje snagu da izdržimo i ostanemo na vekovno našim, srpskim prostorima. Ne plašimo se, svoji smo na svome, a ni jedan vladar nije uspeo da pokori slobodoljubivi narod koji se bori za opstanak i svoju decu – istakao je Srđan Vulović. Supruga ubijenog Olivera Ivanovića ocenila je prijateljsku fudbalsku utakmicu kao važan događaj za Srbe na Kosovu. – Oni ne smeju ni u jednom trenutku da osete da su sami i treba da izdrže borbu koja je pred njima. Za mene je ovo veliki dan, jer sve dok se spominje ime Olivera Ivanovića njegov duh će biti živ i on će biti među nama – izjavila je Milena Ivanović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.