GRADONAČELNIK POSETIO PRVU BEBU ROĐENU NA DAN GRADA NOVOG SADA

Prva beba rođena na 271. rođendan Grada Novog Sada je Veljko. On je drugo dete u porodici Višnjić, težak je 3, 680 kg, a dugačak 52 cm, rečeno je tokom posete gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV. Odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od prošle godine, uveden je poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200 000 dinara po detetu.

– Prve čestitke povodom Dana Grada Novog Sada upućene su našim novim sugrađanima, a kako sam obavešten, danas je na svet došlo sedam Novosađana. Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike. Grad je prošle godine za sve prvorođene bebe, za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, a ove godine u te svrhe predviđeno je 78 miliona dinara. Nadamo se da će biti još više beba, jer nema lepših vesti od onih iz Betanije. Čestitam svim sugrađanima Dan Grada, a naš Novi Sad ne stari, već je mlad i pun energije. Juče su objavljeni zvanični podaci za 2018. godinu, Grad ima 149 532 zaposlenih što je za 7 200 više nego 2017. a u odnosu na 2012. godinu 20 000 više ljudi radi u Novom Sadu. Takođe, prošle godine bilo je preko 450 000 noćenja stranih i domaćih turista u našem gradu što je za 85 000 više nego 2017. Ove godine želimo da pređemo cifru od 500 000 noćenja, posebno imajući u vidu da smo Omladinska prestonica Evrope. Drago mi je što mere koje smo preduzimali prethodnih godina daju rezultate – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da su na rođendan Novog Sada besplatni javni prevoz, parking, bazeni i klizališta za sve građane. Direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac i upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo prof. dr Tihomir Vejnović zahvalili su se Gradu Novom Sadu na gestu koji služi pronatalitetu.

– U januaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje, što znači da se nastavlja trend pozitivnog prirodnog priraštaja u Novom Sadu, a ovaj poklon Grada Novog Sada je simbol ulaganja u budućnost – rekao je prof. dr Tihomir Vejnović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.