Vučević reagovao na vest o formiranju Vojvođanskog fronta: To je najava izbora

Mi sa LSV imamo korektnu saradnju, legitimno je da svoju ideju kandiduju, ali sa njima bar znate na čemu ste, dok sa Savezom za Srbiju niko živi ne zna šta im je politika – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Formiranje “Vojvođanskog fronta” predstavlja najavu izbora, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Ranije danas, lideri Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije Nenad Čanak i Aleksandar Odžić potpisali su sporazum o saradnji.

– Sa njima bar znamo šta im je politika, za razliku od Saveza za Srbiju, gde niko živi ne zna za šta se zalažu. Jedni su ljotićevci, jedni anarholiberali i sindikalisti. Zamislite kakva bi to politika bila i vlada sastavljena od svega toga, koštala bi nas mnogo – rekao je Vučević.

Funkcioneri LSV i VP ranije su najavili da će formirati “Vojvođanski front”, koji bi objedinio sve partije i nevladine organizacije spremne da se akciono i politički ujedine zarad postizanja zajedničkog političkog cilja, a to je vraćanje, kako oni kažu, “pune autonomije” Vojvodini.

 

Lideri Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije Nenad Čanak i Aleksandar Odžić potpisali su sporazum o saradnji-Printskrin: TV Pink

Komentarišući takvu ideju, u kojoj učestvuju LSV, njihov koalicioni partner u novosadskoj Skupštini, Vučević je rekao da smatra da takva ideja nema veliku podršku među narodom, ali da je ona legitimna, te da se on sa takvom idejom duboko ne slaže.

– Mi sa LSV imamo korektnu saradnju, pre svega i isključivo u oblasti komunalnih delatnosti. Legitimno je da svoju ideju kandiduju, ali sa njima bar znate na čemu ste, dok sa Savezom za Srbiju niko živi ne zna šta im je politika – kaže Vučević.

Kaže da SzS nema jasan stav ni o Vojvodini, ni Kosovu i Metohiji, Evropskoj uniji, Ruskoj federaciji.

– Kada njih slušate rekao bi čovek da nije jasno šta je njihova politika. Jedni su ljotićevci, jedni su anarholiberali, i sindikalisti. Jedni nose katalonske zastave, drugi Dombasa. U tom savezu može se naći za svakoga po nešto. Bog otac ne zna šta im je politika, niko živi ne može da shvati ni kako bi izgledala takva vlada, koja bi nas mnogo koštala – rekao je Vučević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Ostale vesti možete pročitati ovde.