Iznajmljivanje bicikala preko “NS bike” sistema ponovo moguće od ponedeljka

Usluge „NS bajk“ sistema, koji već devet godina funkcioniše u okviru JKP „Parking servis“, građani će moći da koriste od ponedeljka, 1. aprila.

Novi korisnici se mogu registrovati na blagajni „Parking-servisa“ u Ulici Filipa Višnjića 47, od ponedeljka do subote, od 9 do 19 sati. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala za 30 dinara na sat, odnosno 170 dinara na ceo dan. Korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu po 1.100 dinara, što podrazumeva svakodnevno iznajmljivanje bicikla u trajanju od dva sata. Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala moguće 24 sata.

Na internet prezentaciji „NS bike” sistema i s „Gugl“ prodavnice može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje. Korisnici mogu da vide i broj trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu.

Iznajmljivanje dvotočkaša moguće je na 14 biciklističkih stanica: na Štrandu, Spensu, kod Železničke stanice i Srpskog narodnog pozorišta, zatim kod Kampusa Univerziteta i Beogradskog keja. Stanice se nalaze na dva mesta na Detelinari – u Rumenačkoj ulici kod „ABC centra” i na uglu ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića, na Limanu 3 kod Doma zdravlja i NIS-a, zatim na Novom naselju na Bulevaru Jovana Dučića, prekoputa kasarne „Dr Arčibald Rajs” u Futoškoj ulici i na Bulevaru Patrijarha Pavla, a u Petrovaradinu u Preradovićevoj ulici kod pošte.

Ostale vesti možete pročitati ovde.