VUČEVIĆ: SKUP U NOVOM SADU NOSI PORUKU BUDUĆNOST SRBIJE

Gradonačelnik Novog Sada i funkcioner Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da sutrašnji skup u Novom Sadu na kome će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije stranački skup i kampanja SNS-a, već da nosi poruku – budućnost Srbije.

“Poruka je budućnost Srbije, poruka je da pričamo o investicijama, da pričamo o otvaranju gradilišta, a ne da ih razbijamo. Poruka je da pričamo stop nasilju – stop nasilju nad medijima, stop nasilju nad ženama, stop nasilju nad demokratijom”, rekao je Vučević.

Vučević dodaje da sutra na skupu u Novom Sadu neće govoriti samo članovi SNS, već i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Vučević je ocenio kao mudar potez to što je skup u Novom Sadu, prvobitno planiran za 12. april, pomeren za dan ranije, da bi se, kako je rekao, zbog kasnijeg prijavljivanja skupa od opozicije u okviru protesta “1 od 5 miliona” u isto vreme i na istom mestu, izbegli incidenti, jer, dodaje, “ni ja ne želim haos u Novom Sadu, ne želim razbijene izloge, ne želim razbijene glave, ne želim one scene koje smo imali u Beogradu prethodnih nedelja”.

Govoreći o uklanjanju zaštitnih ograda u centru Beograda, što opozicija naziva performansom u znak nezadovoljstva pojedinim urbanističkim rešenjima, Vučević je istakao da “cela Srbija može da vidi da li je to performans ili rasturanje jednog gradilišta”.

Kada je reč o vojvođanskim pitanjima, Vučević je rekao da je cilj SNS-a da se Vojvodina “funkcionalno razradi i unapredi prema potrebama koje se tiču građana”.

Vučević je dodao da se ne slaže sa stavom da Vojvodina treba da ima zakonodavnu i sudsku vlast, ali da je važno da ima “investicije, autoputeve, tehnološki park”.

“Ova nova fabrika guma u Zrenjaninu je spas za Banat”, poručio je Vučević.

Komentarišući stvaranje Vojvođanskog fronta, čiji je stožer Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), a u njemu još i Vojvođanska partija (VP), Vučević je rekao da se radi o “autonomaškom udruženju”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.