Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom predstavljanja Novog Sada kao aktuelne Omladinske prestonice Evrope. Gradonačelnik se takođe sastao sa zamenikom direktora Departmana za spoljno-ekonomske i međunarodne veze Grada Moskve Ilijom Nikolajevičem Kuzminom. Tom prilikom zvaničnici su razmenili iskustva o funkcionisanju komunalnih sistema, o razvoju infrastrukture, javnom prevozu, i implementaciji sistema ”pametan grad”.

-Moskva je jedan od najrazvijenijih svetskih gradova i jako je važno učiti od onih koji su zaista uspešni. Zadivilo nas je što je grad sa 12 miliona stanovnika besprekorno čist, i na te teme smo posebno usmerili pažnju – kazao je Vučević.

Zajedno sa delegacijom OPENS-a, gradonačelnik je u ambasadi Srbije u Moskvi učestvovao u prezentaciji najvažnijih aktivnosti Omladinske prestonice Evrope, i tom prilikom pozvao prisutne da posete Novi Sad i Srbiju.

-Iskoristili smo ovu šansu da predstavimo Novi Sad Moskvi, naše ekonomske i turističke potencijale, da pokažemo da smo konkurentni mnogim gradovima u Evropi. Ako želimo da pobeđujemo i budemo atraktivniji, moramo biti puno agilniji. Mnogo toga vrednog smo predočili onima koji su u korpusu izvršne vlasti u Rusiji i koji mogu da doprinesu da Srbija i Novi Sad budu vidljiviji. Nadam se da ćemo i mi bolje razumeti Rusiju, jer nije dovoljno samo pričati o emotivnim odnosima, već realno sagledati životne okolnosti – naglasio je gradonačelnik Vučević i zahvalio se ambasadi Srbije u Ruskoj Federaciji i svima koji su učestvovali u realizaciji posete Moskvi.

Novosadski gradonačelnik izrazio je nameru da dalje razvija veze i sa Sankt Peterburgom, koji je u Rusiji pozicioniran kao Novi Sad u Srbiji, i naglasio da kvalitetnoj saradnji gradova u mnogome doprinose dobri odnosi predsednika Republike Srbije i predsednika Ruske Federacije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.