Večeras počinju “Dani Brazila” u kulturnoj stanici Eđšeg

Večeras, 23. avgusta, u Novom Sadu počinje manifestacija “Dani Brazila” i to svečanim otvaranje u kulturnoj stanici Eđšeg od 20 časova.

10. izdanje Dana Brazila svečano će otvoriti: Eduardo Botelho Barbosa, Ambasador Savezne Republike Brazil u Srbiji, Dalibor Rožić, Član gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada i Vojislav Voja Malešev, Umetnički direktor Dana Brazila 2019

Na otvaranju će prisustvovati svi učesnici ovogodišnjih samba, kapoera i plesnih radionica koji će predstaviti program svojih radionica. O svojim nastupima govoriće gosti iz Brazila ali i domaće škole sambe.

Za muzički ugođaj biće zadužen duo koji čine Nevena Reljin (vokal) i Vukašin Mišković (klasična gitara). Oni su za ovu priliku pripremili poseban set sastavljen od prepoznatljivih klasika iz bogate brazilske muzičke istorije. I ne samo to, za postizanje atmosfere sa osunčanih plaža Rio de Žaneira, biće zadužen veliki prijatelj i poznavalac brazilske muzike DJ Dub Duba.

10. izdanje Dana Brazila biće održano od 23. do 25. avgusta na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

10. Novosadski samba karneval Dani Brazila organizuje Udruženje građana “Artkor” u saradnji sa Udruženjem poštovalaca brazilske muzike i kulture „Sambansa“, Sportskim udruženjem “Capoeira Senzala” i Plesnim udruženjem “Sambalkinhas“ iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, Ambasade Brazila iz Beograda, Turističke organizacije Grada Novog Sada, uz pomoć partnera kulturne stanice Eđšeg, Omladinske prestonice Evrope 2019. godine – OPENS, Kulturnog centra Grada Novog Sada i Gradskog zelenila i zahvaljujući podršci kompanije Veletabak.

mojnivisad.com