Obeležen Dan sećanja i zahvalnosti u Fudbalskom klubu Vojvodina

Prvi put je, na inicijativu Udruženja veterana FK Vojvodina, upriličen Dan sećanja i zahvalnosti za sve one koji su tokom više od 105 godina ispisivali svetle stranice istorije novosadskog kluba.

U FC “Vujadin Boškov” u Veteniku, svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Vojislav Gajić, predsednik kluba, Dragoljub Samardžić, predsednik Skupštine kluba, Ljubomir Apro, potpredsednik Upravnog odbora, Vasa Pušibrk, predsednik Udruženja veterana i veliki broj legendi, nekadašnjih rukovodilaca i prijatelja Vojvodine.

Foto: Dnevnik (R. Hadžić)

Nakon minuta ćutanja kojim je odata počast svima onima koji više nisu među živima, a čija imena će se zauvek pamtiti, prisutne je pozdravio i kratko im se obratio Vojislav Gajić.

Veoma sam uzbuđen što imam priliku da se obratim legendama našeg fudbalskog kolektiva. Prvi put organizujemo Dan sećanja i zahvalnosti i ubeđen sam da ćemo to činiti i svake naredne godine i da će ovo postati deo naše tradicije. Udruženje veterana je veoma aktivno i ono mora da bude mnogo više uključeno u svakodnevni rad kluba. Vidim ovde mnoga slavna imena Vojvodine, kojima želim da zahvalim za sve ono što su učinili u karijeri i želja mi je da nastavimo saradnju na obostrano zadovoljstvo – rekao je Gajić.

Foto: Dnevnik (R. Hadžić)

U ime inicijatora skupa Vasa Pušibrk, član prve šampionske generacije Voše, posebno je naglasio da su u dugoj istoriji kluba stotine i stotine dečaka, mladića i zrelih ljudi nosili crveno-beli dres i da je veoma težak bio zadatak da se sva njihova imena zabeleže. Ipak, jedan od kriterijuma bio je da su spomenuti svi oni koji su nastupili za novosadski tim više od 100 puta.

Posebno mi je zadovoljstvo to što je među nama najstariji živi igrač Dragić Živković, koji će uskoro napuniti 92 godine. Tu je i Čedomir Sentin, kao i legendarni doktor Vladimir Višković. Izražavamo večnu zahvalnost svima koji su doprineli da Vojvodina postane to što danas jeste, veliki i uvaženi klub, koji je osvojio dve šampionske titule i jedan pehar namenjen pobedniku nacionalnog kupa – kazao je Pušibrk.

Na video-bimu prisutni su se podsetili na imena crveno-belih legendi, onih koji su za klub nastupali i bili reprezentativci pre Drugog svetskog rata, potom onih koji su u tom ratu poginuli, pa velikana koji su preminuli u posleratnom dobu, do i danas živih bivših igrača, koji su deo sebe i svojih života utkali u slavnu istoriju Vojvodine.

Foto: Dnevnik (R. Hadžić)

Vasa Pušibrk je potom Vojislavu Gajiću poklonio uramljenu fotografiju prve šampionske ekipe Vojvodine i poželeo mu da postane treći predsednik tokom čijeg mandata će Voša osvojiti titulu prvaka države.

A. Predojević / danas.rs / novosadski.info