Najuspešnijim đacima i mentorima u Vojvodini uručena priznanja: Talentima diplome i novčane nagrade

Priznanje je dobio ukupno 171 učenik koji su na takmičenjima u zemlji i inostranstvu bili uspešni u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Tradicionalno pokrajinsko priznanje „Talenti“ darovitim učenicima iz Vojvodine i njihovim mentorima, uručeno je u holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

Priznanje je dobio ukupno 171 učenik kao i njihovi mentori u mentorima u osnovnim, srednjim i muzičkim školama. Oni su u školskoj 2018/2019. godini postigli vrhunske rezultate na republičkim takmičenjima u zemlji ili u inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Šestoro darovitih dobilo je specijalne diplome s novčanim nagradama od po 55.000 dinara, 83 učenika diplome s novčanim iznosima od po 29.500 dinara a 82 mentora diplome i novčane nagrade od po 14.500 dinara.

Priznanja je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Draganom Milošević.

Čestitajući dobitnicima nagrada na rezultatima koje su do sada postigli, potpredsednik Milićević je rekao da su ti rezultati vredni divljenja, jer su postignuti u oštroj konkurenciji na domaćoj sceni i na međunarodnim takmičenjima.

Vi ste svetlo koje danas sija u Srbiji, jer ste i sadašnjost i budućnost naše zemlje – poručio je Mlićević laureatima.

On je dodao da ovi mladi ljudi pokazuju svima nama da je put znanja, učenja, marljivosti i uspeha – pravi put.

novosadski.info / novosti.rs / Foto: Press služba Pokrajinske vlade