Sunčano i toplo, do 15 stepeni

Ujutru moguća magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni.

Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1, a maksimalna do 15 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru magla po Sremu i na zapadu Bačke. Tokom dana pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Izuzetak će biti delovi Srema i Bačke gde se magla bude duže zadržala u toku dana. Vetar slab južni i jugoistočni, u južnom Banatu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna do 16 stepeni.

SRBIJA: Ujutru magla po kotlinama i nizijama na zapadu i jugu Srbije. Tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Izuzetak će biti pojedine kotline i doline reka gde se magla bude duže zadržala u toku dana. Na planinama sunčano i vrlo toplo. Vetar slab južni i jugoistočni, u južnom Banatu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna do 16 stepeni.

NAREDNI DANI: Veći deo iduće sedmice u polovini predela Srbije sunčano tokom dana i toplo za ovo doba godine uz slab južni i jugoistočni vetar. Međutim, u jutarnjim satima biće magle koja se može zadržati veći deo dana, pre svega u zapadnoj i južnoj Srbiji uz hladnije vreme. U tim oblastima će se formirati tkzv. Temperaturna inverzija, pa će na planinama biti znatno toplije nego u nizijama.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim oboljenjima i astmatičari. Mogući su problemi sa snom i glavobolja kao meteoropatske reakcije.

dnevnik.rs / novosadski.info