Zahlađenje s kišom

Očekuje se zahlađenje sa kišom.

NOVI SAD: Zahlađenje sa kišom. Vetar pojačan severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 8 stepeni.

VOJVODINA: Zahlađenje sa kišom. Vetar pojačan severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 4, a maksimalna 10 stepeni, popodne u padu.

SRBIJA: Zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. Vetar pojačan severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 4, a maksimalna 10 stepeni.

NAREDNIH DANA: U utorak još malo hladnije. Na severu i severozapadu Srbije nastupa delimično razvedravanje, a u ostalim predelima slaba kiša pre podne, a na planinama sneg. Tokom iduće sedmice hladnije uz povratak temperature na prosečne vrednosti za decembar. Sredinom sedmice je moguća susnežica u nižim predelima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivana promena vremena neće prijati osetljivim osobama. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Reumatski bolovi i glavobolja će biti izraženi kod meteoropata. Dodatna opreznost je potrebna svim učesnicima u saobraćaju.

dnevnik.rs / Foto: Tanjug / Bojan Stekić / novosadski.info