Paketići za decu korisnika narodne kuhinje u Zrenjaninu

U velikoj sali Crvenog krsta u Zrenjaninu, a u saradnji sa Gradskom upravom grada Zrenjanina, podeljeni su paketići za decu korisnika narodne kuhinje. Ovom prilikom devedesetak mališana starosti do 15 godina dobilo je poklon za novogodišnje praznike.

Novogodišnje paketiće najmlađim korisnicima narodne kuhinje podelili su Deda Mraz i njegovi pomoćnici, volonteri Crvenog krsta i predstavnice Ženske odborničke mreže.

Narodna kuhinja u Zrenjaninu trenutno ima 262 korisnika koji svakoga dana ovde dobijaju tople obroke. Ovaj broj zadovoljava potrebe za ovom uslugom.

Aleksandra Tanasijević sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu kaže:

“Pakete uručujemo pre svega sa željom da sledeća godina za ovu decu bude zdrava, srećna, želimo im da budu dobri đaci, da budu vredni da marljivo uče i na taj način grade svoju lepšu budućnost”.

Predstavnice Ženske odborničke mreže sa poklon paketićima za novogodišnje praznike obradovale su najmlađe korisnike usluga Crvenog krsta, kao i decu koja su trenutno smeštena na dečijem odeljenju Opšte bolnice.

Ljuba Travica iz Ženske odborničke mreže u Zrenjaninu ističe:

“Mislim da je ovo najbolji trenutak da pokažemo humanost, da pokažemo brigu, koja je pre svega naš osnovni zadatak. Ne sme u ovim trenucima praznika ni jedno dete da bude zaboravljeno i oni koji su zdravi i veseli i svi oni drugi, prema tome Grad vodi brigu o svima”.

Tokom praznika Gradska uprava u Zrenjaninu pripremila je više programa kako bi obradovala najmlađe sugrađane.

Novosadski.info / rtv.rs