Za napredak i ujedinjenje: Čelnici AP Vojvodine i Novog Sada uputili božićne čestitke

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

Želim vam da Badnji dan i Božić provedete u zdravlju, miru i blagostanju, okruženi svojim najmilijima. Neka nam svima praznik Hristovog rođenja donese veru, spokoj i napredak i naše domove ispuni radošću. Srećan i blagosloven Božić. Mir Božji, Hristos se rodi- navodi se u čestitki predsednika Mirovića.

Takođe, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, uputio je čestitku sveštenstvu i građanima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru.

Božićni praznici neka u vaše domove unesu ljubav, toplinu i radost, neka donesu zdravlje i slogu. Posvetite vreme svojim najbližima, otvorite srca, verujte u sebe, u dobro u ljudima. Prigrlite svoju veru, pomozite onima kojima je pomoć neophodna, štitite i čuvajte svoje najbliže. Srećan vam Badnji dan i Božić. Mir Božiji, Hristos se rodi- poručio je predsednik Pastor.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je svima poželeo da praznik proslave u miru, sa svojim porodicama i prijateljima.

Neka najradosniji praznik podseti i pozove pravoslavne hrišćane na sabornost i ujedinjenje, i neka svima donese mnogo sreće, zdravlja i uspeha. Neka vam božićni dani proteknu u toplini doma, uz ljubav i slogu među najmilijima – istakao je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić uputio je čestitku vernicima i sveštenstvu, sugrađanima u ime gradske Skupštine i lično ime.

Srdačno čestitam Badnji dan i veliki hrišćanski praznik Božić, sa željom da predstojeće dane dočekate ispunjeni ljubavlju, dobrotom i plemenitošću. Želim da božićne praznike provedete uz vaše porodice, posvećeni onima koje volite i poštujete. Neka praznični dani daju zdravlje, sreću i snagu da najbliže nastavite da bodrite u ljubavi. Neka nam Božić svima ojača veru i donese duhovni mir i blagostanje.

Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić – poručio je Jelušić.

novosadski.info / novosti.rs / Foto: D. Dozet