Mraz pa sunce

Nakon hladnog jutra očekujte prijatnije vreme tokom dana…

NOVI SAD: Ujutru mraz i magla, a tokom dana sunčani intervali i toplije. Vetar slab, ujutru jugoistočni, a zatim zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna 9 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru slabiji mraz i magla ili niski oblaci sa sumaglicom. Pre podne će doći do razilaženja magle i niskih oblaka uz porast temperature. Vetar slab, ujutru južni, a zatim zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -4, a maksimalna 10 stepeni.

SRBIJA: Slabiji mraz ujutru i ponegde magla. U toku prepodneva će doći do razilaženja magle uz porast temperature. Po kotlinama se magla zadržava veći deo dana. Vetar slab južni, a na severu zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -9, a maksimalna 12 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend malo niža temperatura i prolazna oblačnost u subotu. Na planinama može biti malo snega. U ostalim predelima je mala šansa za padavine. U nedelju razvedravanje, a tokom iduće sedmice preovlađujuće suvo i stabilno vreme uz porast temperature.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se i dalje savetuje oprez. Promenljivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

dnevnik.rs / novosadski.info / foto: pixaby.com