Doček pravoslavne Nove godine danas na više desetina lokacija u Novom Sadu

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru, tzv. “pravoslavne Nove godine”, održaće se večeras na više desetina lokacija u Novom Sadu.

U pitanju je program koji Grad Novi Sad podržava preko fondacije “Evropska prestonica kulture 2021” kroz program “Дoček 7528” i u okviru kojeg će se u nizu kulturnih ustanova i ugostiteljskih objekata održati koncerti i drugi zabavni program. 

Kako je najavljeno, nastupiće više od 200 umetnika iz 10 zemalja, a biće zastupljeni vizuelna umetnost i muzika, nova muzička imena, kao i legende domaće i regionalne scene, romantične šansone, legendarne pop-rok pesme, afro-soul i etno ritmovi, harmonika i bandoneon, ali i najstariji dečiji hor i vizuelni performansi. Mapa lokacija i satnice dostupne su OVDE

Ove godine organizuje se i Doček za najmlađe, pa će se održati svečani koncert popularne dečje muzike (u podne na Novosadskom otvorenom univerzitetu), predstava za decu “U cara Trajana kozije uši” (od 19h u KCNS) i nastup hora Kolibri (u 16h u KC Futog).

Ulaznice za sve događaje se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigstiksa i na sajtu. 

Inače, 2013. godine Grad je po prvi put u novijoj istoriji na Trgu slobode organizovao doček Nove godine po julijanskom kalendaru. Ove godine neće biti nikakvog programa na centralnom trgu u Novom Sadu.

021.rs / novosadski.info